از ما بپرسید






    سوالات شما
    _

    آیا شما سوالی دارید؟

    لطفا سوالات زیر را بخوانید و در صورتی که به پاسخ خود را نیافتید با ما مطرح کنید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

    سوالات متداول

    ریبال چیست ؟

    وقتی شما قطعه ای مثل چیپ گرافیک لپ تاپ را که به مدار لحیم شده را از مادربورد جدا کنید، توپ های لحیمی ان از هم پاشیده می شوند، حالا برای اینکه شما بتوانید همان قطعه یا قطعه دیگری را جای ان لحیم کنید باید توپ های لحیم داشته باشید و جاسازی کنید. به زبان ساده عمل ریبال کردن یعنی داخل منفذ مادربورد یا منفذ قطعه Ball  (قطعات گرد لحیم) بریزید و مجدد لحیم کاری کنید. برای لحیم کاری نیازی به هویه نیست و شما باید به این بال ها حرارت بدهید تا ذوب شوند و جای خودشان قرار بگیرند

    علت صدای لپ تاپ چیست ؟

    بسیاری از افراد از زیاد شدن تدریجی صدای لپ تاپ خود گلگی دارند، صدای لپ تاپ عموما از دو چیز ناشی می شود، یکی فن لپ تاپ و دیگری هارد نوت بوک، به بیان دیگر  میتوان گفت تنها قطعاتی از لپ تاپ که عملکرد مکانیکی دارند این دو قطعه هستند، یعنی سایر قطعات لپ تاپ در حالت عادی هیچ گونه صدایی نباید داشته باشند در حالیکه این دو قطعه در حالت عادی نیز بخاطر حرکت مکانیکی، صدا نیز تولید میکنند ولی صدای آنها باید بسیار ناچیز باشد.

    صدای هارد لپ تاپ در حالت عادی آنقدر کم است که تا گوش را به لپ تاپ نزدیک نکنید متوجه آن نمی شوید، اما وقتی صدای منظم تق تق از لپ تاپ شنیده شود و خصوصا چنانچه عملکرد لپ تاپ نیز بطور واضح غیر عادی باشد، ممکن است هارد آسیب دیده باشد، معمولا اگر اطلاعات هارد ارزشمند است باید هرچه سریعتر از آن نسخه پشتیبان تهیه کرد، و هر بار  که لپ تاپ شما بوت می شود ممکن است آخرین باری باشد که شما به اطلاعات دسترسی دارید.

    تعمیر هارد معمولا هزینه بالایی دارد و صرفا در مواردی توجیه اقتصادی دارد که اطلاعات بسیار ارزشمندی در هارد داشته باشیم که دیگر قابل دسترسی نیست، لیکن در حالت عادی قیمت هارد معمولا از قیمت تعمیر آن حتی کمتر است. در صورت بروز مشکلات صدا در لپ تاپ با مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ ایران زمین تماس بگیرید.

    چطور لپ تاپ را تمیز کنیم؟

    با توجه به آلودگی ها و پرز و گرد و خاکی که مدام در حال نفوذ به قطعات داخلی لپ تاپ هستند، ضروری است که این دستگاه را به صورت منظم، تمیز و پاکسازی کنید. کیبورد، بدنه، پورت ها، هواکشها و نمایشگر باید تمیز شوند تا آلودگی آنها از بین رفته و عملکرد بهتری داشته باشند. اما برای تمیز کردن هریک از اجزاء لپ تاپ باید نکاتی را مد نظر قرار داد تا آسیبی به آنها نرسد. الکل، اسپری هوای فشرده و آب مقطر، موادی هستند که می توانید برای تمیز کردن لپ تاپ از آنها استفاده کنید.

    توجه داشته باشید که برای تمیز کردن نمایشگر لپ تاپ، محلول آب و الکل یا مایع پاپ کننده را روی سطح ال سی دی نپاشید. محلول را روی یک دستمال نرم و بدون پرز اسپری کرده و سپس دستمال را روی سطح نمایشگر بکشید تا تمیز شود. برای پاکسازی محفظه ها هم از اسپری هوای فشرده استفاده کنید. در صورت نیاز به تمیز کردن قطعات داخلی هم بهتر است از تکنسین های تعمیر لپ تاپ کمک بگیرید تا دستگاه را به صورت صحیح باز و بسته کنند.

    چرا فن لپ تاپ صدا می دهد؟

    یکی از مشکلاتی که کاربران برندهای مختلف لپ تاپ بعضا با آن مواجه می شوند، صدا دادن فن است. علت اصلی این مشکل هم گیر کردن مواد در لابلای پره هاست. ممکن است موادی همچون ذرات گرد و غبار و … میان پره های فن گیر کرده و عملکرد این قطعه را مختل کنند. حتی احتمال شکستن پره های فن هم وجود دارد. استفاده مداوم و طولانی مدت از سیستم هم عامل دیگری است که گاهی موجب صدا دادن فن می شود.

    با توجه به اهمیت فن در خنک سازی لپ تاپ، توصیه می شود هرچه زودتر مشکلات آن عیب یابی و تعمیر کنید. در صورت بروز مشکل در عملکرد فن، می توانید از کارشناسان مجرب نمایندگی مجاز تعمیرات تخصصی لپ تاپ ایران زمین کمک بگیرید.

    از سوی دیگر گفته می‌شد باتری‌ها را می‌توان تا دفعات مشخصی شارژ کرد و تفاوتی ندارد شارژ ۹۹ درصد باشد یا یک درصد. اغلب کاربران برای افزایش دوام باتری شارژ آن را تا انتها استفاده و بعد آن را به طور کامل شارژ می‌کردند.

    باتری‌های امروزی از جنس لیتیوم است و در آن یون‌های لیتیوم برای نگهداری شارژ کاربرد دارند. در نتیجه استفاده از این روش‌ها می‌تواند استرس زیادی به باتری وارد کند. باتری‌های لیتیومی بر اساس درصد باقی مانده از فضای انرژی شارژ می‌شوند و میزان شارژ تاثیری روی کارایی آنها ندارد.

    علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟

    لپ تاپ ها داری سیستم خنک‌کننده‌ای خاصی هستند! بعضی از لپ تاپ ها  هوای مورد نیاز برای خنک کردن سیستم خنک کننده را از زیر لپ تاپ می مکند و از کنار آن خارج می کنند بنابراین کافی است این لپ تاپ را روی فرش،‌ موکت و پتو قرار داده و آنرا روشن کنید دقیقاً مثل یک جارو برقی عمل کرده و گرد وخاک را درون سیستم میکشد! بنابراین موتور فن لپ تاپ کثیف شده و ممکن است آسیب نیز ببیند!

    بنابراین برای حل مشکل داغ بودن بیش از حد لپ تاپ بایستی فن آن سرویس شود و در صورت نیاز فن لپ تاپ تعویض شود! البته در برخی موارد برنامه بایاس لپ تاپ نیز این مشکل را ایجاد کرده است که مشکل بسیار پیچیده‌ای است و خیلی ها از آن شکایت دارند!

    دلایل سیاه شدن صفحه لپ تاپ

    سیاه شدن صفحه لپ تاپ گاهی کاربران را به اشتباه می اندازد که لپ تاپشان خاموش شده است.این مسئله می تواند نشان دهنده خرابی باتری باشد و یا به علت معیوب بودن یکی از تجهیزات جانبی مثل موس، فلش و … به وجود بیاید. اگر از یک نمایشگر ثانویه مثل پروژکتور استفاده می کنید و شاهد سیاه شده نمایشگر لپ تاپ خود هستید، بد نیست تنظیمات Projection   را چک کنید.

    قدیمی بودن تنظیمات بایوس لپ تاپ هم گاهی باعث بروز این مشکل و نگرانی کاربران می شود. البته گاهی هم تغییراتی در تنظیمات ایجاد شده و یا به دلیل فعال بودن برخی از قابلیت های ویندوز، نمایشگر به  رنگ سیاه در می آید. برای تعمیر لپ تاپ در هنگام بروز این مشکل، کارت گرافیک هم در کنار دیگر قطعات ذکر شده مورد بررسی قرار می گیرد.

    علت روشن نشدن مانیتور لپ تاپ چیست ؟ (ال سی دی لپ تاپ یا ال ای دی لپ تاپ)

    سوالات زیادی در مورد علت روشن نشدن مانیتور لپ تاپ یا  در واقع ال سی دی لپ تاپ یا ال ای دی لپ تاپ شده است که در این قسمت در حد امکان به آنها پاسخ خواهیم داد.

    در حالتی که شما کلید یا دکمه ی پاور لپ تاپ را فشار می دهید و برخی چراغ های لپ تاپ روشن می شود ولی تصویر ندارید ممکن است چند مشکل وجود داشته باشد ولی بسیاری از کاربران می گویند لپ تاپ روشن میشود ولی ال سی دی لپ تاپ روشن نمیشود که اتفاقا معمولا هم چنین نیست!

    توجه کنید یک لپ تاپ وقتی کلید آن زده می شود به ترتیب  با فعال کردن بخشهای مختلف شروع به روشن شدن می کند، یعنی تقریبا در تمامی مدلهای نوت بوک مثل نوت بوک سونی و نوت بوک دل، ابتدا ولتاژهای اصلی لپ تاپ تأمین می شود و تقریبا در اولین مراحل سی پی یو شناسایی میشود و شروع به بوت شدن لپ تاپ می کند.

    اگر بعد از روشن کردن لپ تاپ مشاهده کردید که چراغ هارد لپ تاپ خاموش و روشن می شود و البته این روشن خاموش شدن ادامه دارد (بعد از مرحله اول که مرحله شناسایی دی وی دی لپ تاپ و هارد لپ تاپ است) می توان گفت که لپ تاپ روشن شده ولی تصویر نداریم.   معمولا در چنین حالتی تصویر روی نمایشگر خارجی دیده می شود  که البته در برخی مارکها مانند سونی تصویر قبل بوت کامل ویندوز روی نمایشگر خارجی دیده نمیشود.

    بنابراین اگر هارد لپ تاپ فعالیت عادی دارد ولی تصویر نداریم مشکل میتواند از ال سی دی لپ تاپ (یا ال ای دی لپ تاپ) باشد.

    البته در مواردی عملکرد بد چیپ گرافیک  یا کارت گرافیک لپ تاپ میتواند به منجو  به بوت نشدن لپ تاپ شود و در واقع در این حالت نیز لپ تاپ بصورت کامل روشن نمی شود.

    بنابراین برای فهمیدن اینکه لپ تاپ در بوت مشکل دارد  یا آنکه صرفا تصویر ندارد عملکرد چراغ هارد لپ تاپ نشانه ی خوبی محسوب می شود. البته توجه داشته باشید که در صورتیکه  چراغ هارد بصورت پیوسته خاموش و روشن شود می توان گفت لپ تاپ روشن شده ولی تصویر مانیتور لپ تاپ روشن نمیشود و اگر چراغ هارد لپ تاپ فقط یک بار روشن شود و دیگر خاموش و روشن  نشود لپ تاپ بصورت کامل روشن نمی شود و فقط مراحل اولیه روشن شدن لپ تاپ شما طی شده است. در این حالت خرابی لپ تاپ می تواند از سایر قسمت های مادر بورد لپ تاپ باشد که  میتوان با بررسی سایر پارامترها آنها را شناسایی نمود. جهت تعمیرات تخصصی لپ تاپ با مرکز تعمیرات ایران زمین در تماس باشید.

    سایر سوالات

    هنگام ریختن آب روی لپ تاپ (خیس شدن لپ تاپ) چه باید کرد و چه نباید کرد؟

    وقتی آب روی لپ تاپ می‌ریزد و لپ تاپ خیس می‌شود چه کاری باید کرد و چه کاری نباید کرد! اولین کاری که بعد از خیس شدن لپ تاپ باید کرد این است که باطری و شارژر را از نوت بوک جدا کنید! هرچه سریعتر، بهتر! یکی از کارهایی که می‌تواند آسیب وارده به لپ تاپ شما را بیشتر کند، خشک کردن آن با سشوار است، گرفتن باد داغ روی لپ تاپ می‌تواند موجب خرابی دکمه‌های کیبورد و یا دکمه‌ی تاچ پد و سایر قطعات لپ تاپ شود! در این حالت باید هزینه بیشتری را  راجهت تعمیرات بپردازید.

    قبل از این که لپ تاپ خود را برای تست روشن کنید در صورت وجود  مرکز مورد اعتماد در نزدیکی شما می توانید لپ تاپ را سریعاً  به آن مرکزببرید . در آنجا کارشناسان  با باز کردن لپ تاپ ، مادر بورد آن را خشک می کنند . در این صورت شانس درست شدن لپ تاپ شما بیشتر است، چون هنگامی که لپ تاپ خیس می‌شود اگر رطوبت به مادر بورد برسد پایه‌های برخی قطعات سولفات می‌شوند، و این سولفات موجب اتصالی می‌شود و اتصالی موجب خرابی سایر قطعات و یا چیپ‌ های لپ تاپ می‌شود.

    هنگامی که شارژر به لپ تاپ متصل است باتری روی لپ تاپ نصب باشد یا خیر؟

    مدار شارژ لپ تاپ طوری طراحی شده که وقتی باتری روی لپ تاپ نصب باشد ،در حین کار آن را شارژ مینماید و وقتی شارژ باتری به ۱۰۰% رسید ،اتوماتیک فرآیند شارژ را متوقف میکند. همچنین هنگامیکه ولتاژ نا مناسب به مدار وارد شود ، اگر باتری روی دستگاه نصب باشد ابتدا باتری آسیب می بیند واگر روی دستگاه نصب نباشد ، لپ تاپ ممکن است آسیب ببنید. پس در هر صورت بهتر است که همیشه باتری به لپ تاپ متصل باشد.

    چگونه صفحه نمایش نوت بوک را تمیز کنیم ؟
    1. یکی از بهترین پاک کننده های ممکن ، آب مقطر است. اگر به پاک کننده قوی تری نیاز داشته باشید می توانید از ترکیب ۵۰/۵۰ سرکه سفید و آب مقطر استفاده کنید.
      تولیدکنندگان، دیگر استفاده از پاک کننده های حاوی الکل، آمونیوم و یا هر حلال پرقدرت دیگری را برای پاکسازی صفحه نمایش های LCD توصیه نمی کنند.
    2. ترکیبی که انتخاب کرده اید را در یک آب پاش بریزید. ترجیحا از آبپاش هایی استفاده کنید که امکان اسپری کامل مایع را داشته باشند. حتی با اینحال هم نباید مایعات را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش بپاشید.
    3. اندکی از ترکیب را بر روی یک دستمال نرم چون پارچه های کتان ( از تی شرت های قدیمی تان) و یا هر پارچه دیگری با بافت نرم بپاشید. لباس های بزرگ برای استفاده در این حالت بهترین انتخاب هستند و به شما کمک می کنند تا امکان باقی ماندن رد های آزار دهنده بر روی صفحه نمایش را که در اثر فشار پدید می آیند، به حداقل برسانید.لباس را خیس نکنید و تنها آن را نم دار کنید. چکیدن یک قطره آب از یک لباس یا پارچه خیس می تواند اثرات متعاقب جبران ناپذیری را در پی داشته و به شدت به صفحه نمایش شما آسیب بزند.
    4. دستمال را در حرکات حلقوی و یا حرکات هماهنگ دیگری بر روی صفحه نمایش بکشید. حرکات حلقوی سریع می توانند ردهای نامطلوب را از میان بردارند. فشار ظریف و یکسانی را بر دستمال اعمال کنید. فقط مقداری به دستمال فشار بیاورید که در تماس به صفحه نمایش باقی بماند. مراقب باشید انگشتان تان را بر روی صفحه فشار ندهید. اعمال فشار بالا در هنگام پاک کردن صفحه می تواند آسیبی دائمی به ماتریس LCD شما وارد کرده و آن را غیرقابل استفاده سازد.

    پاکسازی با دستمالی نم دار

    1. نوت بوک را خاموش کرده، آن را از برق کشیده و باتری آن را از جای خود خارج کنید.
    2. دستمال نرمی را با آب مرطوب کنید. کمی آب بر روی یک دستمال نرم ریخته و آن را نمناک کنید.
    • تنها از دستمال های نرم استفاده کنید. پارچه ای نرم که فاقد الکتریسیته ساکن باشد بهترین نتیجه را برای شما در پی خواهد داشت. از دستمال کاغذی، دستمال سفره و یا پارچه های خشن استفاده نکنید.
    • دستمال را در آب فرو نبرید. دستمال های خیس سبب نفوذ رطوبت به نوت بوک شده و آسیب های جدی به آن وارد می کنند. اگر تصادفا پارچه را بیش از حد خیس کردید، آب دستمال را تا حد مناسب بگیرید و سپس از آن استفاده کنید.
    • برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن، به جای آب شیر از آب مقطر استفاده نمایید. آب های لوله کشی از مواد معدنی برخوردار بوده و بعضی از این مواد رسانا هستند. در نتیجه، احتمال بوجود آمدن اتصال کوتاه در آب لوله کشی نسبت به آب مقطر بسیار زیاد است.
    • در هیچ شرایطی آب را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش اسپری نکنید. این کار احتمال نفوذ آب به داخل نوت بوک را بسیار زیادتر می کند. تنها در صورتی از آب استفاده کنید که قصد بهره گیری از یک دستمال نرم برای تمیزسازی دستگاه را دارید.
    1. صفحه نمایش را از یک سمت به سمت دیگر و از بالا به پایین با حرکاتی حلقوی تمیز کنید. سعی کنید از فشار کمی در هنگام انجام این کار استفاده نمایید.
    • برای اینکه لکه های آزار دهنده بر روی صفحه پدیدار نشوند، این کار را از بالاترین قسمت صفحه نمایش شروع کرده و تا پایین ترین قسمت آن ادامه دهید.
    • ممکن است تا پاکسازی کامل لکه ها محبور باشید چندین بار طول و عرض صفحه را طی کنید. ممکن است در طی این مدت نیاز به نم دار کردن مجدد پارچه هم وجود داشته باشد.

    هشدار ها و ترفندها

    اگر نمی خواهید لکه های آزاردهنده ای بر روی صفحه نمایش شما پدید آیند، بهتر است از آب لوله کشی به دلیل وجود مواد معدنی استفاده نکنید.
    از بافت های پارچه ای خاص و یا دستمال هایی که سبب باقی ماندن پرز بر روی صفحه می شود، استفاده نکنید. این دستمال ها حتی ممکن است سبب بوجود آمدن خراش نیز بر روی صفحه نمایش شوند.

    هیچ وقت، و تحت هیچ شرایطی آب را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش اسپری نکنید. لبه های صفحه نمایش های LCD و پلاسما به صورت الکترونیکی به آن ها متصل شده اند. هر اقدامی که سبب نفوذ قطره های مایعات به داخل نوت بوک شود می تواند آسیبی جدی به آن وارد آورد. همیشه مایعات را به واسطه دستمال برای پاکسازی صفحه نماش به کار بگیرید.

    اگر عکاس هستید می توانید از دستمال های ویژه پاکسازی لنزهای دوربین تان برای پاک کردن صفحه نمایش کمک بگیرید.

    اگر می خواهید از پاک کننده های عینک ها برای پاکسازی صفحه نمایش کمک بگیرید، دقت کنید که حاوی ایزو پروپانول نباشد.

    اگر پارچه بیش از حد خیس شد، قبل از استفاده آب آن را بگیرید. برای پاک شدن دقیق تر لکه ها باید صبور باشید.

    چگونه از باتری لپ تاپ در بلند مدت محافظت کنیم؟

    زمانی که قصد دارید در بلند مدت از باتری استفاده نکنید آن را تا ۴۰ درصد شارژ کرده و پس از جداکردن از دستگاه در جای خشک و خنک قرار دهید.  به عنوان مثال اگر تصمیم گرفتید تا یک ماه از باتری استفاده نکنید می‌توانید آن را در فریزر قرار دهید که بین صفر تا ۱۰ درجه دما دارد ولی قبل از آن باید باتری را کاملا در کیسه‌های نایلونی بپوشانید تا رطوبت به درون باتری سرایت نکند. گفته می‌شود نگهداری باتری در محیط خشک و سرد می‌تواند سلول‌های فاسد شده لیتیومی را مجددا احیا کند.

    تفاوت تعمیر کارت گرافیک و چیپ گرافیک لپ تاپ چیست ؟

    بسیاری از دوستان در مورد تفاوت و مقایسه کارت گرافیک لپ تاپ و چیپ گرافیک  و تفاوت عملکرد آنها و  نحوه تعمیر یا تعویض آنها در صورت نیاز لپ تاپ به تعمیر سوال کرده اند که در این مقاله به این مطلب می پردازیم

    بطور کلی کارت گرافیک در پی سی و یا لپ تاپ مجموعه ای از قطعات الکترونیک و در اصلی ترین قسمت شامل یک چیپ  گرافیک است که وظیفه تبدیل اطلاعات صفر و یک را به تصویر و به طور پردازش تصاویر را به عهده دارد. البته در لپ تاپ مجموعه ای از قطعات روی کارت وظیفه  ، تأمین ولتاژ مورد نیاز را نیز بر عهده دارند. کارت گرافیک در یک اشکاف که به آن اسلات میگویند قرار میگیرد. بنابراین به سادگی قابل تعویض است، البته در مواردی که کارت گرافیک مورد نظر موجود نباشد و یا هزینه آن زیاد باشد امکان تعمیر یا تعویض چیپ گرافیک روی کارت گرافیک نیز هست.

    تفاوت عمده کارت گرافیک لپ تاپ با کارت گرافیک پی سی در اندازه و توان آن است، و نکته بسیار مهم این است که کارت گرافیک پی سی شامل یک فن و هیت سینک مجزا است که قدرت بسیار بالایی در خنک کردن چیپ گرافیک روی کارت دارد در حالیکه در لپ تاپ ها اگر کارت گرافیک بصورت مجزا نیز وجود داشته باشد  در اغلب موارد از یک هیت سینک مشترک با سی پی یو استفاده میکند.

    در اغلب لپ تاپ ها بخصوص در لپ تاپ های جدید به جای کارت گرافیک مجزا کلیه اجزایی که وظیفه پردازش گرافیکی را دارند روی مادر بورد لپ تاپ بصورت ثابت مستقر هستند. بنابراین این لپ تاپ ها فاقد کارت گرافیک بوده و احیانا بصورت اشتباه  مصطلح از قسمت گرافیکی آنها به نام کارت گرافیک لپ تاپ یاد می شود.  در حالیکه معمولا در پی سی تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ غیر ضروری به نظر می رسد  و تعمیر آن به صرفه و  صلاح است در نوت بوک به لحاظ آن بورد بودن چیپ گرافیک و کمیاب بودن کارت گرافیک تعمیر چیپ گرافیک یا تعویض چیپ گرافیک منطقی تر است تا تعویض کل مادر بورد.

    در مقام مقایسه برای کارهای گرافیکی سنگین مثل انواع نرم افزارهایی که وظیفه ساخت نماهای سه بعدی  و بخصوص حرکت در این نماها را دارند  پی سی ها مناسب تر از لپ تاپ ها هستند،  گرچه لپ تاپ های مخصوص کارهای گرافیکی نیز بطور معمول و در غالب موارد  حداقل  سه سال بدون مشکل کار می کنند.

    گرچه برخی بر این عقیده اند که خرابی چیپ یا کارت گرافیک لپ تاپ های دل یا اچ پی بیشتر است لیکن این تصور تا انجام یک تحقیق علمی و نمونه گیری علمی غیر قابل استناد است، چون به عقیده نگارنده تعداد این لپ تاپ ها در مقایسه با سایر لپ تاپ ها در ایران قابل مقایسه نیست.

    علت هنگ کردن لپ تاپ و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ چیست ؟

    در عرف عمومی بسیاری از مشکلاتی که برای لپ تاپ بوجود می آید را هنگ کردن لپ تاپ می گویند و البته از هنگ کردن با عنوان فریز شدن تصویر نیز یاد کرده اند،  اما معمولا اتفاقی که باعث شود ورودی های لپ تاپ برای مدت غیر متعارف از کاربر فرمانپذیری نداشته باشند را می توان هنگ کردن لپ تاپ نامید.  منظور از زمان متعارف در جمله قبلی این است که مثلا وقتی ویندوز در حال بوت شدن است، برای مدتی کمتر از یک دقیقه ممکن است لپ تاپ شما فرمان تاچ پد را اجرا نکند و به نظر برسد تاچ پد کار نمی کند، و کیبورد نیز کاری انجام ندهد، اگر این حالت مثلا ۱۵ دقیقه طول بکشد میتوان گفت لپ تاپ هنگ کرده است.

    اما اگر تصویر لپ تاپ ثابت شود ولی شما احساس کنید که بقیه ی قسمتها کار خود را انجام میدهند حتما ایراد لپ تاپ سخت افزاری است، مثلا فرض کنید در حالی که یک فیلم  تماشا می کنید، تصویر لپ تاپ ثابت می شود در حالیکه صدای فیلم هنوز شنیده میشود و کرسر  تاچ پد نیز ثابت شده است و زدن روی دکمه های کبیورد نیز تأثیری ندارد. در این حالت لپ تاپ مشکل سخت افزاری داشته و تعمیرات تخصصی لپ تاپ می تواند شامل مراحل مختلفی باشد.

    گاهی نیز داغ شدن بیش از حد لپ تاپ علت هنگ کردن لپ تاپ و حتی خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ است،  پس از این حالت معمولا برای مدتی لپ تاپ روشن نمیشود. مشکل لپ تاپ در این حالت با سرویس سیستم خنک کننده بر طرف میشود که برخی به اشتباه به این کار تعمیر فن لپ تاپ می گویند.

    چرا ال سی دی لپ تاپ بسیار کم نور است و نور آن با دکمه زیاد نمیشود?

    گاهی شما مشاهده میکنید که ال سی دی لپ تاپ شما بسیار کم نور شده و با دکمه افزایش نور هم تغییری در ماجرا حاصل نمیشود علت این امر از دو چیز ناشی میشود: اول ممکن است برد هایولتاژ شما خراب شده باشد که تعمیر آن به صرفه نیست چون هزینه برد هایولتاژ لپ تاپ مناسب نیست  و بهتر است تعویض شود و دوم اینکه ممکن است لامپ ال سی دی لپ تاپ شما خراب شده باشد که بعضی‌ها آن را تعویض میکنند و بعضی‌ها کل ال سی دی را تعویض میکنند. بسته به نوع لپ تاپ هر کدام از این دو امر ممکن است.

    چرا ال سی دی لپ تاپ بسیار کم نور است و نور آن با دکمه زیاد نمیشود?

    گاهی شما مشاهده میکنید که ال سی دی لپ تاپ شما بسیار کم نور شده و با دکمه افزایش نور هم تغییری در ماجرا حاصل نمیشود علت این امر از دو چیز ناشی میشود: اول ممکن است برد هایولتاژ شما خراب شده باشد که تعمیر آن به صرفه نیست چون هزینه برد هایولتاژ لپ تاپ مناسب نیست  و بهتر است تعویض شود و دوم اینکه ممکن است لامپ ال سی دی لپ تاپ شما خراب شده باشد که بعضی‌ها آن را تعویض میکنند و بعضی‌ها کل ال سی دی را تعویض میکنند. بسته به نوع لپ تاپ هر کدام از این دو امر ممکن است.

    علت وصل نشدن لپ تاپ به اینترنت چیست؟

    بسیاری از کاربران با این مشکل مواجه می شوند که لپ تاپ به اینترنت وصل نمی شود. عدم اتصال لپ تاپ به اینترنت، معمولا ناشی از خرابی مودم یا قطع شدن شبکه است. اما گاهی مساله مربوط به خود لپ تاپ و بخش های نرم افزاری و سخت افزاری آن است. مثلا گاهی فعال بودن فایروال‎ ها یا دیوارهای دفاعی سیستم، مانع از وصل شدن لپ تاپ به اینترنت می شود. مشکلات درایور آداپتور شبکه یا خود ارائه ‌کننده خدمات اینترنت(ISP) هم جزء دلایل وصل نشدن لپ تاپ به اینترنت هستند. در کنار این موارد، ممکن است خرابی یکی از قطعات داخلی لپ تاپ باعث برقرار نشدن جریان اینترنت شده باشد.

    علت خاموش نشدن لپ تاپ چیست؟

    برخی از کاربران می گویند که لپ تاپشان خاموش نمی شود! یعنی سیستم به طور کامل خاموش نشده و حتی پس از انتخاب گزینه shut down روشن می ماند. معمولا وجود برخی ناهماهنگی ها در سیستم و یا فعال بودن برخی از قابلیت های سیستم باعث ایجاد چنین مشکلی می شود. اگر پس از خاموش شدن لپ تاپ همچنان صدای فن به گوش می رسد، احتمالا ایراد از فن است و باید این قطعه را ترمیم یا تعویض کنید.

    چنانچه با فشار دادن دکمه پاور قادر به خاموش کردن سیستم نبودید، شاید این دکمه از کار افتاده و نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشد. در سایر موارد باید علت خاموش نشدن سیستم را در بخش های نرم افزاری و برنامه های آن جستجو کنید.

    آیا تعویض یا ارتقاء گرافیک لپ‌تاپ امکان‌پذیر است؟

    نکته قابل ذکر اینکه تعویض یا ارتقاء گرافیک لپ تاپ در حالتی که کارت گرافیک داشته باشد خیلی ساده تر است و این کار شدنی تر است . اما در حالتی که چیپ گرافیک روی مادربورد لحیم شده باشد تعویض یا ارتقاء گرافیک لپ تاپ خیلی سخت می شود . عده معدودی هستند که می توانند این کار را بدون آسیب رساندن به چیپ گرافیک و همینطور مادربورد لپ تاپ انجام دهند .

    اگر لپ تاپ شما دارای کارت گرافیک باشد به سادگی می توانید آن را تعویض کنید یا ارتقاء دهید. لپ تاپ را باز کرده، کارت گرافیک قدیمی یا معیوب را در بیاورید و کارت گرافیک جدید را جا بزنید؛ مثل تعویض کارت گرافیک روی کامپیوترهای رومیزی .

    البته منظور از به سادگی این است که احتیاج به لحیم کاری نیست و گرنه تمام مراحل باید توسط متخصصین امر صورت گیرد . توصیه می کنیم خودتان هیچ وقت دست به کار نشوید؛ چون باز کردن لپ تاپ قلق‌های خاص خود را دارد. اگر فقط یک قطعه کوچک از مادربورد آسیب ببیند، دیگر لپ تاپ از دست رفته و باید فکر یک لپ تاپ دیگر باشید.

    برای تعویض یا ارتقاء گرافیک لپ تاپ یا تعویض چیپ های لحیم شده روی بورد الکترونیکی دستگاهی به نام “BGA Machine”  تولید شده است. برخی ترجیح می دهند از روش هیتینگ یا گرما دادن به مدار و قطعه با سشوار مخصوص گرمایی استفاده کنند که روشی خطرناک است و کار هر کسی نیست.

    چرا کیبورد لپ تاپ کار نمی کند؟

    کیبورد لپ تاپ معمولا به دلیل مشکلات نرم افزاری یا سخت افزاری از کار می افتد. مثلا ممکن است زیر صفحه کلید چیزی گیر کرده باشد و مانع از کار کردن کلیدها شود. شکستن کلید یا قطع شدن اتصالات آن هم مسئله دیگری است که باعث کار نکردن کیبورد شده و مشکلاتی را ایجاد می کند. به جز دلایل سخت افزاری، کار نکردن صفحه کلید لپ تاپ می تواند دلایل نرم افزاری هم داشته باشد.

    به هم ریختن تنظیمات کیبورد، تنظیمات اشتباه بایوس، قدیمی بودن درایور و حتی ویروسی شدن سیستم، برخی از عوامل نرم افزاری هستند که عملکرد کیبورد را مختل می کنند. برای برطرف کردن مشکلات کیبورد و عیب یابی این بخش، باید دستگاه توسط یک تکنسین مجرب تعمیرات لپ تاپ بررسی شده و قطعات و اجزای آسیب دیده آن ترمیم یا تعویض شوند.